Пържени кюфтета

07/11/2015
Георгиот ГеоргиНовак
"Кратко и ясно - пържени кюфтета за душата И бира "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 261
  • Преглеждания за месеца1157
  • Преглеждания за седмицата406
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • кайма – 500 грама смес
  • лук - 1 глава
  • яйца - 2 бр.
  • хляб - 4 филии
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • чубрица - 1 к.л.
  • брашно
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате каймата в дълбок съд за да може да я размачквате с ръце, прибавяте двете яйца, лука който сте нарязали на ситно, 4те филии който сте потопили предварително във вода и сте ги изстискали, солта, черния пипер, чубрицата.

Размачквате качествено сместа и я оставяте да престой (втаса) 2 часа, за да може съставките да се просмучат в каймата.

След което започвате да оформяте кюфтета в чиния, като предварително сте си подготвили в една чиния брашно и ги овалвате и от двете страни и ги поставяте в чиния всичките.

След което слагате тигана с олиото на котлона на бавен огън да се затопли и поставяте колкото кюфтета се поберат.

Пържите ги всичките след което ги махате всичките и поставяте другите по същия начин, пържите докато ви свършат кюфтетата.

Може да бъдат поднесени със салата по ваш избор.

Приятно хапване!подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Цветанка Цветанова
хляба го кисна в прясно мляко, а лукът леко го замразявам след като го настържа
0
0
Йорданка
Йорданка
25.06.2016 15:39
Вкусни кюфтета. Благодарим за рецептата! Аз като ги изпържа винаги ги оставям на кухненска хартия да се отцеди малко олиото.
0
0
Гергана  Георгиева
Много сочни и вкусни, особено топлички! Но и аз предпочитам лука на ренде.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв