Сочен черен сладкиш

12/11/2015
Х. Иванова
отХ. ИвановаНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 629
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд миксираме всички сухи съставки за кекса. Добавяме още маслото, фурмите и водата /на тънки струи/. Бърка се продължително, но бавно, за да се смесят всички съставки.

След като сместа е добре уеднаквена, се изсипва в набрашнена тавичка или форма. Сладкишът се пече на 180 градуса приблизително половин час. Първите 15-20 минути фурната не се отваря, за да не спадне.

След това се проверява дали е готов, като се забие клечка за зъби в него. Тя трябва да излезе чиста. Готовият сладкиш се напоява със сока от компота. Оставя се за 7-8 часа в хладилник и след това се поднася.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар