Тиквен сладкиш с прясно мляко

07/11/2015
Ася
отАсяНовак
"В сърцето и чинията ни винаги има място за още един любим пай "
Приготвяне60 мин.
Готвене25 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 788
  • Преглеждания за месеца209
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 200 г
  • масло - 1 пакетче, краве
  • яйца - 1 бр. голямо
  • кафява захар - 3 с.л.
  • сол - 2 щ.
  • за пълнежа
  • тиква - 400 г сварена
  • прясно мляко - 50 мл
  • ванилова захар - 1 ч.ч.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • за украса
  • сметана - 1 спрей
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, маслото, яйцето и подправките се замесва тесто. То се оформя по дъното и стените на форма. Прибира се в хладилник за един час. Сварената тиква се пасира заедно с останалите продукти за пълнежа и се оставя настрана.

Фурната се загрява на 180 градуса. Формата с кората за десерта се поставя в нея и тестото се пече не повече от 10 минути. След това в кората се изсипва крема.

Връща се във фурната се пече още 15 минути. Готовият сладкиш се вади и се оставя да изстине. След това се прибира в хладилник за 3 часа.

Украсява се със сметаната и се поднася.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!