Пържена баница на тиган

07/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Майсторски клас - ето как се приготвя пържена баница на тиган "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 471
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата36
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В намазан с малко олио тиган се слага първата кора, цяла без да се накъсва, като средата и се намира в тигана, а краищата се изваждат навън.

Яйцата се разбиват с прясното мляко и баницата се реди както следва: първа кора с краищата навън, после върху нея се сипва част от млякото с яйцата и малко от мазнината.

Така се редят две кори, накъсани с формата на тигана. Върху тях се слага трета, а върху нея се разпределя наведнъж натрошеното сирене и накъсания на ситно магданоз.

Реденето на корите продължава до свършването им. Накрая краищата на първата кора се събират в тигана.

Първоначално баницата се пържи на слаб огън, който после се усилва.
Когато се изпържи от едната страна се обръща от другата. Най - лесно това става с чиния. Пържи се и от другата страна.

Когато е почти готова се пробива с нож на няколко места.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
06.05.2016 21:20
супер е, но като гледам тази от рецептата колко е дебела едва ли ще се изпече на тиган
1
0
Аля
Аля
30.11.2015 20:32
Това е най-лесната баница, която може да се приготви. Направих я веднага и много се хареса.Благодаря за рецептата!
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв