Домашна пача с крачета и уши

07/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257166
"Не знаете какво значи истински селски деликатес, докато не опитате домашна пача - истинско ястие за ценителите на добрата кухня "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 070
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свински крачета – 2 бр.
  • телешка глава – 1/2 (може да се замени с телешки език)
  • свински уши – 500 гр.
  • кисели краставички – 5 бр.
  • яйца – 4 бр.
  • каперси – 2 с.л.
  • корени за супа - 1 връзка (морков, пъщърнак, целина, корен от магданоз)
  • лук – 1 глава
  • черен пипер - на зърна, на вкус
  • сол - на вкус
  • олио – 1 с.л.
  • оцет – 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В студена подсолена вода варим свинските крачета, главата (езика) и ушите до омекване.

Прецеждаме бульона и в него сваряваме корените за супа.

Почистваме изстиналото месо и нарязваме на малки кубчета.

Сваряваме яйцата и също ги нарязваме. Нарязваме краставичките.

В купа смесваме нарязаните краставички, месото, каперсите и яйцата, внимателно размесваме продуктите. Подреждаме в продълговата, дълбока тавичка, заливаме с горещия бульон и оставяме в хладилника да се желира.

Преди поднасяне нарязваме на парчета, поръсваме със ситно нарязан лук и заливаме със смес от олио и оцет.подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
11.04.2016 10:32
Правя я изчистена без краставици и яйце. Така е по-красива, но малко се губи от оригиналния вкус като се добавят продукти, които използваме всеки ден.
0
0
Kapitan Draifus
Kapitan Draifus
08.11.2015 11:40
Красота... Харибо с език и мозък
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв