Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Глазури»Карамелена Заливка за Еклери и Сладкиши

Карамелена Заливка за Еклери и Сладкиши

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Карамелена Заливка за Еклери и Сладкиши1 / 2
07/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
"Мислите ли, че може да устоите на еклер с карамелена заливка"

Необходими Продукти

  • масло - 1 с.л.
  • кафява захар - 4 с.л.
  • пудра захар - 3 с.л.
  • кондензирано мляко - 80 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган с незалепващо покритие разтапяме масло и го смесваме с кафявата захар. Добавяме 1-2 ч.л вода и разбъркваме, докато захарта се карамелизира.

Щом започне да ухае приятно, добавяме още кондензираното мляко и пудрата захар. Бъркаме и отстраняваме от котлона.

С помощта на малка лъжичка нанасяме приготвената заливка върху готовите еклери или други сладкиши.

Поставяме ги на студено за няколко часа и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: