Вратни Пържоли с Кост в Марината на Скара

07/11/2015
от TraikoНовак
"Крехки вратни пържоли в специална марината"
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо26 207
  • Преглеждания за месеца850
  • Преглеждания за седмицата105
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 4 бр. вратни пържоли с кост
  • за маринатата
  • соев сос - 3 с.л.
  • червено вино - 2/3 ч.ч.
  • сос - 2 с.л. хойсин
  • сусамово олио - 1 к.ч.
  • лук - 1 с.л. на прах
  • чили - 1 щ. на прах
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо, което вече се е отпуснало, се начуква леко с чук върху дървена дъска. В купичка се слагат всички подправки за маринатата и се разбъркват енергично, за да се смесят.

След това с тях се маже всяка пържола. Месото се прибира в голям съд с похлупак и се слага на студено за 3 часа. После се изважда и се оставя на стайна температура, докато се отпусне.

Скарата се загрява и намазнява леко. Всяка пържола се изпича на нея от двете страни.

Готовите стекове се сервират със салата според сезона.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Евгения Иванова
хареса ми
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв