Солени сиренки на тиган

08/12/2015
"Загрявайте тигана, че тези солени сиренки се забъркват за минути, а се изяждат дори по-бързо "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 429
  • Преглеждания за месеца191
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • пармезан - 60 г настърган
  • зехтин - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изкарваме всички продукти да се отпуснат на стайна температура. Чукваме яйцето и отделяме жълтъка от белтъка. Разбиваме първия с киселото мляко, в което сме погасили содата и оставяме настрана.

Пресяваме брашното и го смесваме с пармезана. Добавяме постепенно тази смес към първата и влагаме разбития на пяна белтък.

Разбъркваме до получаването на хомогенна смес. Вземаме малки количества от нея и поставяме в леко намазнения тиган.

Пържим равномерно от двете страни.
подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар