Маслени рогчета

10/11/2015
"Пухкави, меки и с нежна маслена средичка. Знаем, че не ви трябва повече, за да ви се приядат "
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 824
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • яйца - 2 бр. малки
  • жълтъци - 2 бр.
  • мая - 1/2 кубче, жива
  • захар - 2 щ.
  • сол - 2 щ.
  • зехтин - 50 мл
  • масло - 1 и 3/4 пакетче, краве
  • извара - 350 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в 100 мл затоплена вода. Оставят се настрана, за да се разбият яйцата и зехтина. Отделно се пресява няколко пъти брашното и в него се прави кладенче.

Вътре се слагат приготвените по-рано смеси и солта. Разбъркваме хубаво и омесваме меко тесто. Завиваме го с чиста кърпа и го оставяме на топло за 40 минути.

Бухналото тесто делим на три части. Всяка от тях разточваме на тънка кора. От тях се режат квадрати, с желаната от нас големина. Поставяме извара във всеки от тях и го свиваме на руло.

Редим рогчетата в намаслена тава и ги оставяме да бухнат още половин час. След това ги намазваме с разбит жълтък и ги печем около 30-35 минути на загрята на 180 фурна.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар