Бързо фрикасе с кисело мляко

09/11/2015
Василия
отВасилияНовак
"Досега сте приготвяли фрикасе само с прясно мляко? Голяма грешка! Най-вкусното фрикасе се прави с кисело мляко!"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 822
  • Преглеждания за месеца2700
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка загрейте маслото на слаб огън и с непрекъснато бъркане добавете брашното.

Малко по малко вложете киселото мляко и продължавайте да бъркате с дървена лъжица, докато се получи гладък сос.

Ако сместа ви се струва прекалено гъста, разредете с малко вода и разбъркайте. Отдръпнете от огъня и смесете с разбитото яйце /то трябва да е със стайна температура/. Разбъркайте пак и върнете на котлона.

Сложете пилешкото месо, което преди това сте накъсали и счуканите скилидки чесън.

Дръжте гозбата още десетина минути на огъня и отдръпнете. Поръсете с листенца магданоз и сервирайте.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар