Картофени тиганички

09/11/2015
Грациела
отГрациелаНовак
"Само истинските бирени фенове ще разберат какво изпитваме при вида на тези хрупкави картофени тиганички "
Приготвяне20 мин.
Готвене75 мин.
Общо95 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 315
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и тиквичките се обелват и сваряват в подсолена вода. Изкарват се от нея с решетъчна лъжица и се оставят да се отцедят.

Смачкват се в голяма купа, като към тях се добавят натрошеното сирене, брашното, яйцата, смлените лук и чесън, подправките.

Разбърква се, за да се получи кайма. В тиган се загрява масло. От картофената смес се взема с голяма лъжица и се оформят тиганички.

Те се пържат в загрята мазнина. Всяка страна се готви около 3 минути. Готовите тиганички могат да се поднесат с млечен чеснов сос.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар