Кърджалийски тутманик

11/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Чак до Кърджали стигнахме в търсене на перфектната рецепта за тутманик, но за вас стигаме и до края на света "
Приготвяне120 мин.
Готвене40 мин.
Общо160 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 354
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се забърква с малко брашно, щипка захар и топло прясно мляко. Оставя се да шупне на топло.

Брашното се пресява и се слага в тава като по средата се прави дупка. В нея се слагат 3 яйца, солта и бухналата мая. Замесва се не много твърдо тесто, от което се точи кора дебела 1 см.

Върху нея се разпределя маслото на малки късчета. Сиренето се натрошава и се поръсва върху кората. Навива се на руло, което се усуква в една посока и се слага в тавичка навито на охлюв.

Изчаква се да бухне отново, за да се запълнят празнините. Отгоре се намазва с яйце и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 мин.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар