Пиле по римски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Пиле по римски1 / 2
13/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Тази гозба ще ви накара да се почувствате като височайша римска особа."

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • масло - 40 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • шунка - 60 г
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 4 с.л.
  • домати - 3 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • розмарин - 1 стрък
  • черен пипер на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме измитото пиле на порции, овкусяваме със сол и черен пипер и овалваме в брашно. Пържим в тиган със сгорещена смес от масло и зехтин.

Изваждаме парчетата пиле и в същата мазнина запържваме лука, който сме нарязали на ситно, до златисто. Нарязваме шунката на ивички и я добавяме в тигана.

Сипваме виното, розмарина и връщаме пилето. Варим докато виното се изпари и прибавяме доматите, които предварително сме попарили, обелили и нарязали на кубчета.

Слагаме капак и готвим около 30 минути. Изчистваме и нарязваме на големи парчета зелените чушки и ги запържваме в мазнина. Прибавяме ги към пилето и задушаваме до омекване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: