Домашна плескавица

09/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257166
"Поредното изкушение поднесено оригинално от нашата кулинарка Севда. Вижте какво трябва да направите за да приготвите най-вкусните плескавици"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо49 347
  • Преглеждания за месеца153
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • свинско месо – 300 г
  • телешко месо – 300 г
  • лук – 2 глави
  • люти чушки - 1 - 2 бр.
  • сланина - колкото кибритена кутийка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе месото на машина, посоляваме, поръсваме с черен пипер.

Нарязваме на ситно лука и 1 -2 люти чушлета и ги прибавяме към каймата.

Омесваме добре сместа и оставяме на студено да почива за 3-4 часа.

Оформяме големи плоски кюфтета и печем на предварително загрята и намазана със сланина скара или горещ грил тиган от двете страни.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Вера Паева
Вера Паева
08.10.2016 19:47
Не знам как се казва ама станаха великолепни. Браво за рецептата.
2
0
никнай
никнай
07.02.2016 19:51
Ние на село на това му казмаме "нервозни кюфтета", а ти си ги наричай както си искаш.....
20
0

Виж всички коментари или напиши такъв