Панирани кашкавалчени пръчици

10/11/2015
Криси Черниковаот Криси ЧерниковаЧирак / Автор
"Забравете за пържените картофки, бирата има ново мезе до себе си и това са тези разкошни кашкавалени пръчици "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 209
  • Преглеждания за месеца174
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кашкавал - 450 г
  • царевично брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • овесени трици - 2 и 1/2 ч.ч. фини
  • яйца - 3 бр.
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • масло - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете по-твърд кашкавал. Нарежете го на пръчки, с дебелина от около 1.5 см. В три дълбоки чинии поставете разбитите яйца, триците и царевичното брашно, смесено с подправките.

Потопете всяка пръчица в яйце, после в брашно, след това пак в яйце и накрая-в трици. Наредете панираните кашкавалчета в чиния и ги сложете във фризера за 20 минути.

Загрейте маслото, извадете пръчиците и веднага ги изпържете. Пържат се много бързо, за общо 1-2 минути на пръчица. Ето защо трябва да се внимава много.

Готовите кашкавалчета нареждаме върху салфетки. След това се поднасят със салата. Получават се хапчици в хрупкава коричка, а при отхапване отвътре се вижда разтапящ се кашкавал.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Невероятно вкусни стават.Правя ги по няколко начина и без трици. Със галета стават много добре.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв