Реване без яйца

10/11/2015
Evgenia
отEvgeniaНовак
"Реването трябва да е сочно, да се топи направо в устата, за яйца нищо не сме казали "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 172
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 1 ч.ч. тип 500
  • царевично брашно - 1/2 ч.ч.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 2 щ.
  • ванилия - 1 пакетче
  • вода - 1 ч.ч.
  • масло - 5 с.л.
  • лимонов сок - 5 с.л.
  • за сиропа
  • вода - 1 и 1/5 ч.ч.
  • захар - 2/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата вида брашното се пресяват и се смесват със содата, захарта, солта и ванилията. Разбъркват се и към тях се добавят водата и лимоновият сок.

Следва продължително разбъркване до получаването на хомогенна смес. Тя се се изсипва в правоъгълна набрашнена и добре намаслена тава. Пече се до готовност в загрята фурна.

Докато сладкишът е още във фурната, се приготвя сиропът за него. Водата се кипва и се прибавя захарта. Бърка се на слаб огън, докато сиропът се посгъсти.

След това реването се реже на парчета и се залива с него. Охлажда се няколко часа и се поднася.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар