Готвен фазан по селски

21/11/2015
от МаринелаНовак
"Баба знае най-добре как да сготви сочен фазан, затова ви представяме изпитана рецепта за фазан по селски "
Приготвяне20 мин.
Готвене140 мин.
Общо160 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 794
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • фазан - 1 бр.
  • праз - 2 стръка
  • моркови - 3 бр. малки
  • картофи - 2 бр.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • масло - 200 мл слънчогледово
  • домати - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният и добре измит фазан се обезкостява и реже на порции. Всяка от тях се запържва с масло в касерола, след което се отстранява.

В същата мазнина се задушава първоначално само надребненият праз, а в последствие - морковите, доматите и картофите. Щом се сложи последният продукт, се налива виното и месото се връща обратно. По желание се долива и малко вода.

Яденето се оставя да къкри на тих огън още около 1.5-2 часа. Към края се добавят и счуканите скилидки чесън, които престояват на огъня много кратко. Готовата яхния се поднася с пресен магданоз, нарязан на ситно.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
По този начин сготвен става много вкусно и апетитно.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв