Картофи по немски

30/11/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай4541
"Като гледаме тези разкошни хрупкави картофи, разбираме защо немците пият толкова много бира "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 410
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Царевичното брашно, подправките и настърганият пармезан се смесват в купа. Картофите се измиват с четка, не се белят и се нарязват на едри парчета, с дебелина около 2 см.

Сваряват се до полуготовност, след което се отцеждат от водата. Всяко парче картоф се овалва в разбитите яйца след което в царевичното брашно с подправките.

Пържат се в обилно количество олио или във фритюрник до златисто.подобни рецепти тук

5 2
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар