Котлети с лук и гъби

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
17/11/2010
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 347
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 8 котлета
  • лук - 4 глави кромид
  • сметана - 250 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • мазнина - 1 с.л. олио
  • черен пипер - на вкус
  • гъби - 250 г печурки

Начин на приготвяне

Котлетите се начукват с дървено чукче и се овкусяват с черен пипер на вкус. След това месото се изпича на грил тиган.
Лукът се нарязва на шайби и се претрива леко с ръце за да се отделят лучените кръгчета едно от друго. В дълбок тиган се загрява олиото и се задушава лукът.

Гъбите се нарязват на ситно и се задушават с 1 с.л. олио и 2-3 с.л. вода. Когато омекнат се прибавя около 100 мл топла вода и се прибавя сметаната заедно с 1 с.л. брашно. Когато сосът заври се оставя да поври около 10 мин на слаб огън.

Поднесете парче месо със запържения лук, поляти със сметановия сос с гъби.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ema
Ema
02.04.2012 15:51
Много лук?! Но ще пробвам!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Най-популярните рецепти от категорията