вторник, 21 октомври

Котлети с лук и гъби

Публикувана от:
Видяно: 7 549 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Свинско
Рецепта за Котлети с лук и гъби
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции8

Необходими Продукти

  • свинско месо - 8 котлета
  • лук - 4 глави кромид
  • сметана - 250 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • мазнина - 1 с.л. олио
  • черен пипер - на вкус
  • гъби - 250 г печурки

Приготвяне на Котлети с лук и гъби

Котлетите се начукват с дървено чукче и се овкусяват с черен пипер на вкус. След това месото се изпича на грил тиган.
Лукът се нарязва на шайби и се претрива леко с ръце за да се отделят лучените кръгчета едно от друго. В дълбок тиган се загрява олиото и се задушава лукът.

Гъбите се нарязват на ситно и се задушават с 1 с.л. олио и 2-3 с.л. вода. Когато омекнат се прибавя около 100 мл топла вода и се прибавя сметаната заедно с 1 с.л. брашно. Когато сосът заври се оставя да поври около 10 мин на слаб огън.

Поднесете парче месо със запържения лук, поляти със сметановия сос с гъби.

4.8 от 5 Гласа

Отзиви (1)

  • 0
    0
    Отговор
    Ema

    2012-04-02, Оценка 4 от 5 за Котлети с лук и гъби

    Много лук?! Но ще пробвам!

Вкусна и лесна рецепта за Котлети с лук и гъби. Намери ли това, което търсиш? Виж другите ни специалитети за Котлети с лук и гъби. Вкусни рецепти от българската и интернационална кухня. Препоръки как да сготвим Котлети с лук и гъби в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с множество ястия, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.