Супа пача от свински крака, уши и опашки

30/03/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваМастър Шеф / Автор
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 844
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 4 кг свински крака, уши и опашки
  • лук - 250 г
  • чесън - 100 г
  • моркови - 100 г
  • целина - 50 г
  • дафинов лист - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • оцет - 25 мл
  • хрян - 20 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските крака, уши и опашки измиваме много добре и поставяме в дълбока тенджера. Заливаме ги със студена вода. Изчакваме да заврят и тогава ги посоляваме.

Прибавяме едро нарязаните целина, моркови и лук. Слагаме и дафиновите листа.

Варим до пълното омекване на месото, докато започне да пада от костите.

Вадим месото от тенджерата, обезкостяваме го и го режем на парчета.

Прецеждаме бульона и връщаме нарязаното месо в него.
Застройваме супата с яйцата.

Подправяме я с настъргания хрян и оцет на вкус.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар