Чорба от праз и сирене

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Чорба от праз и сирене1 / 2
10/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • праз - 1 кг
  • масло - 150 г
  • кисело мляко - 300 г
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 300 г
  • брашно - 30 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме добре праза, измиваме го и го режем на дребно. От маслото и брашното приготвяме светла запръжка.

Към нея прибавяме праза и задушаваме. Заливаме зеленчуците с топла вода и оставяме да се сварят.

След като свалим супата от огъня, прибавяме настърганото сирене.

Готовата супа застройваме с разбитите яйца (може да се застрои и само с жълтъците). Сервираме я топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: