Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Супа от риба по шабленски

Супа от риба по шабленски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Супа от риба по шабленски1 / 2
19/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • мерлуза - 850 г
  • олио - 50 мл
  • масло - 50 г
  • лук - 200 г
  • моркови - 400 г
  • целина - 300 г
  • домати - 300 г
  • бяло вино - 50 мл
  • ориз - 80 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 300 г
  • брашно - 20 г
  • оцет - 30 мл
  • сол - на вкус
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме рибата, сваряваме я. Вадим и обезкостяваме. Прецеждаме бульона.

Лукът, морковите и целината режем на ситно и поставяме в бульона.

Към зеленчуците прибавяме ориза и нарязаните домати. Добавяме мазнината и виното. Варим до готовност на зеленчуците.

Приготвяме застройка от млякото, брашното и яйцата. Добавяме я към свалената от котлона супа и овкусяваме с маслото и оцета. Поднасяме поръсена с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: