Домашен бахур

22/11/2015
Севда Андрееваот Севда АндрееваМастър Шеф / Автор
"Домашен деликатес за истински ценители!"
Приготвяне60 мин.
Готвене180 мин.
Общо240 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 427
  • Преглеждания за месеца128
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • бял дроб - 4.5 кг. свински
  • свинско месо - 4 кг. или месо от свински глави
  • праз - 2 кг
  • ориз - 300 г
  • чубрица - 200 г
  • люти чушки - 200 г
  • сол - 200 г
  • свински черва - за пълнене

Начин на приготвяне

Дробът накълцваме на ситно със сатъра. Към него прибавяме месото, също нарязано на ситно.

Измиваме и почистваме ориза и праза, режем на ситно и добавяме към месата.

Прибавяме чубрицата, солта и лютите чушки. Всичко омесваме добре.

Измиваме свинските черва и започваме да ги пълним внимателно със сместа.

Слагане в тенджера с вода и варим до готовност.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ваня Георгиева
Само бял дроб и шарено месо се слага + подправките, черен не. Но в някой край на България може и да слагат.
0
0
Албена Асенова-Писева
А черен дроб,не се ли слага?
0
0
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
02.07.2016 09:40
Да има кой да ми направи!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв