Задушен праз с ориз и маслини

11/11/2015
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 061
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на филийки, а праза на парчета с дължина 2 см.
В дълбока тенджера сгорещяваме олиото и прибавяме кромида. Изчакваме да се зачерви и добавяме червения пипер и доматеното пюре.

Запържваме за кратко и изсипваме праза, като го разбъркваме добре. Затваряме с капак за 10 мин, докато омекне. Заливаме го с 1 литър вода и оставяме да ври за 20 мин.

Прибавяме и ориза и маслините. Посоляваме на вкус. Варим до готовност на ориза. Ястието може да се сервира топло или студено.
подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар