Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня Бианчи

Лазаня Бианчи

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Лазаня Бианчи1 / 2
11/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Човек и добре да си живее на диета, все някога ще получи покана за тази лазаня и тогава всичко ще бъде загубено"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 1 опаковка
  • печурки - 250 г
  • шунка - 200 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • сметана - 200 мл течна
  • кашкавал - 150 г настърган
  • пармезан - 60 г настърган
  • риган - 1 щипка сух
  • домати - 3 бр.
  • сол - 2 щипки
  • прясно мляко - 130 мл
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шунката се реже на много тънко. Гъбите се нарязват на филийки. Лукът и чесънът се режат на ситно и се запържват в зехтина до прозрачно.

Добавят се гъбите и се запържват до омекване. Добавя се сметаната и половината от солта, оставя се да кипне и се сваля от котлона.

Приготвя се сос бешамел, като маслото се разтопява на бавен огън. Добавя се брашното и млякото при непрекъснато бъркане. Добавя се останалата сол.

Доматите се настъргват и се смесват с ригана. Добавят се в бешамела. Лазанята се реди в тава, като на дъното се слага сос бешамел, и след това се редят кори, които се намазват с гъбения сос със сметаната.

Върху всяка кора се слага от настъргания кашкавал. Отгоре лазанята се залива с останалия бешамел и се поръсва с пармезан. Пече се 30 минути на 180 градуса. Сервира се веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: