Захаросан джинджифил

11/11/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 491
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • джинджифил - 200 г корен
  • кафява захар - 3 с.л.
  • за сиропа
  • захар - 6 с.л.
  • вода - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джинджифилът се обелва и се нарязва на много тънки резени с помощта на белачка за зеленчуци. Слага се в тенджера и се залива с вода така, че съвсем леко да покрива резените.

Вари се на среден огън до омекване - около 30 минути. Отцежда се, а от водата от варенето може да се направи чай. Свареният джинджифил се слага в тенджера, добавя се захарта и водата, за да се сварят резените в сироп.

Вари се на силен огън при непрекъснато бъркане, докато сиропът се изпари почти изцяло. Резените джинджифил се вадят и всеки резен се овалва в кафява захар.

Слага се в тава, постлана с хартия за печене, за да се изсъхне добре. След половин час вече може да се прибира в кутия с капак и така се съхранява до 3 месеца.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар