Пълнени ябълки със свинска кайма

11/11/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо422
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • ябълки - 8 бр.
  • кайма - 500 г свинска
  • лук - 1 глава
  • домати - 3 бр.
  • олио - 20 мл
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на ситно. Запържва се в олиото до прозрачно и се добавя каймата. Пържи се до светлокафяво, като с вилица се разделя на малки парченца.

Запържва се 10 минути на бавен огън при непрекъснато бъркане. Доматите се нарязват на ситни кубчета и се добавят към каймата. Пържи се 5 минути при непрекъснато бъркане.

Капачетата на ябълките се срязват, сърцевината и част от вътрешността се издълбават. Вътрешността на плодовете се нарязва на ситно и се добавя към каймата. Добавя се солта.

С тази плънка се пълнят ябълките, похлупват се с капачетата. Редят се в тава и се пекат 25 минути на 200 градуса. Сервират се веднага.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!