Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печени Ябълки»Пълнени ябълки със свинска кайма

Пълнени ябълки със свинска кайма

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пълнени ябълки със свинска кайма1 / 2
11/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • ябълки - 8 бр.
  • кайма - 500 г свинска
  • лук - 1 глава
  • домати - 3 бр.
  • олио - 20 мл
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на ситно. Запържва се в олиото до прозрачно и се добавя каймата. Пържи се до светлокафяво, като с вилица се разделя на малки парченца.

Запържва се 10 минути на бавен огън при непрекъснато бъркане. Доматите се нарязват на ситни кубчета и се добавят към каймата. Пържи се 5 минути при непрекъснато бъркане.

Капачетата на ябълките се срязват, сърцевината и част от вътрешността се издълбават. Вътрешността на плодовете се нарязва на ситно и се добавя към каймата. Добавя се солта.

С тази плънка се пълнят ябълките, похлупват се с капачетата. Редят се в тава и се пекат 25 минути на 200 градуса. Сервират се веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: