Постна картофена яхния с шарена сол

11/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 179
  • Преглеждания за месеца347
  • Преглеждания за седмицата53
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • картофи – 1 кг
  • моркови – 3 бр.
  • лук – 1 глава
  • чесън – 5 - 6 скилидки
  • олио - 50 мл
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • брашно – 1 с.л.
  • шарена сол – 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, обелваме и нарязваме на четвъртинки картофите. Морковите почистваме и режем на парченца.

В дълбок тиган запържваме почистения и нарязан лук и моркови за 5 минути.

Добавяме картофите и пържим като бъркаме. Поръсваме с брашното и разбъркваме. Овкусяваме с червен, черен пипер, сол и сипваме шарената сол.

Доливаме гореща вода да покрие картофите. Намаляваме силата на котлона на половина и задушаваме под капак докато картофите омекнат.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар