Картофи по смолянски

13/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
"Любимите ни картофи от Смолянския край. Ако обичате картофи, определено ще ви допадне, защото е съставено от продукти, които много се допълват."
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
81 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо243 168
  • Преглеждания за месеца8120
  • Преглеждания за седмицата1348
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена81

Необходими Съставки

  • картофи – 1 кг
  • масло – 100 г
  • брашно – 30 г
  • яйца – 3 бр.
  • кашкавал – 100 г
  • кисело мляко – 200 г
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Измиваме картофите и ги сваряваме в подсолена вода. След като изстинат ги обелваме и настъргваме на едро ренде. Посоляваме и разстиламе върху намаслена и набрашнена тава.

Яйцата разбиваме добре, докато удвоят обема си и добавяме разтопеното масло. Прибавяме и брашното и черния пипер. Разбъркваме внимателно и заливаме картофите.

Поръсваме с настърган кашкавал и печем на 180 градуса 30 минути. При сервиране добавяме по лъжица кисело мляко и гарнираме със сезонна салата.подобни рецепти тук

5 19
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

viktoria-68
viktoria-68
26.04.2017 01:16
Naistina se poly4i mnogo dobre.Blagodaria!
2
0
Veselina
Veselina
25.03.2017 19:08
Стана наистина вкусно. Следващият път бих добавила в разбитата смес с яйца, брашно и масло 1/2 ч.ч прясно мляко или 1/2 ч.ч от водата в която са врели обелените и измити картофи.По малко го пекох и стана добре.
4
0
Елица Йорданова
Много добро, но аз добавих и 200 гр филе
10
2

Виж всички коментари или напиши такъв