Картофи по смолянски

13/11/2015
Севда Андрееваот Севда АндрееваМастър Шеф / Автор
"Любимите ни картофи от Смолянския край. Ако обичате картофи, определено ще ви допадне, защото е съставено от продукти, които много се допълват."
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
55 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо111 792
  • Преглеждания за месеца37750
  • Преглеждания за седмицата5035
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена55

Необходими Съставки

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Измиваме картофите и ги сваряваме в подсолена вода. След като изстинат ги обелваме и настъргваме на едро ренде. Посоляваме и разстиламе върху намаслена и набрашнена тава.

Яйцата разбиваме добре, докато удвоят обема си и добавяме разтопеното масло. Прибавяме и брашното и черния пипер. Разбъркваме внимателно и заливаме картофите.

Поръсваме с настърган кашкавал и печем на 180 градуса 30 минути. При сервиране добавяме по лъжица кисело мляко и гарнираме със сезонна салата.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 11
4 1
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Елица Йорданова
Много добро, но аз добавих и 200 гр филе
5
2
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
12.02.2016 00:32
Ще си ги приготвя в най-скоро време.
1
0
никнай
никнай
07.02.2016 19:55
Няма да споря дали това са картофи по смолянски но са добри на вкус.
7
2

Виж всички коментари или напиши такъв