Печен агнешки бут в гювеч

22/11/2015
Юлия
отЮлияНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене220 мин.
Общо235 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 967
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото, което е било добре измито и изкиснато във вода, се отърква с ароматни подправки и се поставя в добре намаслен гювеч. Залива се с бира и ако е необходимо, се капва още вода.

Гювечът се захлупва и се слага в студена фурна, която тепърва се включва на 180 градуса. Месото се готви около 90 минути на тази температура, след което при него се слагат гъбите, празът и чушките, нарязани на дребно.

Долива се още малко вода и яденето се готви още 100 минути на 150 градуса. След това капакът се маха и гозбата се допича още около 30 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар