Пикантно пилешко филе в гювечета

20/11/2015
Севда Андрееваот Севда АндрееваМастър Шеф / Автор
"Ако сте фен на гювечетата, но не разполагате с много време, пробвайте тази рецепта. Вкусът е неповторим и със сигурност ще ви хареса."
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо82 923
  • Преглеждания за месеца4500
  • Преглеждания за седмицата498
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3,4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • гъби - 150 гр.
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • кашкавал - 100 гр.
  • магданоз - ½ връзка
  • люти чушки - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус

Начин на приготвяне

Пилешките гърди посоляваме и овалваме в брашно, в което сме добавили черен пипер.

Изпържваме ги в тиган с олио от двете страни.

Изваждаме месото и в същата мазнина задушаваме почистените и нарязани лук и гъби. Поръсваме с нарязания магданоз, пускаме лютата чушка и заливаме с доматения сок.

След като заври, връщаме нарязаните пилешки гърди и разпределяме в гювечета.

Преди да поставим в студената фурната, поръсваме с настърган кашкавал.

Печем около 30 мин. на 200 градуса.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
28.02.2016 22:04
В комбинация с лютичко е супер
1
2
никнай
никнай
21.02.2016 03:13
Е най-после нещо което си заслужава - браво.
2
1
димов
димов
07.02.2016 20:12
гърдите само ги запечатваме ли на тигана или ги готвим до готовност ?
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв