Варен свински джолан с картофи

14/11/2015
Роберта
отРобертаНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 794
  • Преглеждания за месеца202
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният джолан се измива и се поставя в тенджера. Покрива се с вода и при него се прибавят дафиновият лист, бахарът, черният пипер и малко сол. Налива се и малко мазнина.

Месото се вари между 120 и 150 минути, в зависимост от неговата големина, като докато се готви, водата се отпенва. Свареният джолан се вади от водата и се оставя да се отцеди от нея, след което се обезкостява. Полученият бульон се прецежда и се запазва за следващо готвене.

Месото се накъсва и се поръсва с малко оцет, шарена сол и къри. Оставя се да се охлажда. Още докато го чакате да се свари обаче, можете да приготвите гарнитурата. Пресните картофи се измиват добре и ако са малки, се запазват цели.

В дълбока тенджера се загрява маслото и картофчетата се пускат вътре, задушават се леко на бавен огън и се поливат с прясното мляко.

Поръсват се с лимоновия сок, сол и маслото. Бъркат се, за да не залепнат и се държат на огъня, докато омекнат. Накрая към тях се добавят всички скълцани зелении. Може да ги направите на пюре.

Яденето продължава да се готви още 3-4 минути. Картофите се премахват от огъня и се сервират като гарнитура към варения джолан.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар