Добруджански рибник с шаран

06/12/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257166
"В Добруджа се ражда най-хубавото жито и се готви най-вкусният рибник "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо217
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • шаран - 1 кг , изчистен и обезкостен
  • олио - 100 мл.
  • праз - 1 кг лук
  • ориз - 200 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 50 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, изчистваме и режем праза на колелца. В дълбока тенджера загряваме олиото и задушаваме праза и ориза.

Прибавяме червения пипер и разбъркваме.

Изсипваме в тава, заливаме с рибен бульон или вода.

Върху лука подреждаме рибата, леко притискаме, отгоре поставяме нарязаните на кръгчета домати, сол и черен пипер.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35 мин.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар