Варени свински джоланчета

13/11/2015
Дени
отДениНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене100 мин.
Общо115 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 730
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 4 джолана, малки
  • черен пипер - 10 зърна
  • дафинов лист - 3 бр.
  • бахар - 3 зърна
  • масло - 1/2 пакетче
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • чесън - 1 с.л. на прах
  • сминдух - 4 щ.
  • лимонов сок - от 2 лимона
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските джоланчета се почистват и измиват. Варят се заедно с черния пипер, дафиновия лист и бахара в подсолена вода, като се обира пяната.

След като се сварят добре, се изваждат и се поставят в гевгир за известно време, докато се отцедят от течността. След това има два варианта: месото да се запази на кокала или да се обезкости.

При всички случаи по него се редят тънки резенчета масло, докато е още топло. Поръсва се с подправките и лимоновия сок. По желание към джоланчето може да се поднесе и картофено пюре.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!