Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Пиле, шпиковано със сланина

Пиле, шпиковано със сланина

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Пиле, шпиковано със сланина1 / 2
20/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • сланина - 150 гр.
  • лук - 2 глави
  • олио - 100 мл.
  • целина - 100 гр.
  • моркови - 100 гр.
  • чесън - 4 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме измитото цяло пиле в студена подсолена вода.

Намазваме го отвътре с масло, черен пипер и 2 счукани скилидки чесън.

Нарязваме сланината на малки продълговати парчета, подходящи за шпиковане.

Изчистваме целината, морковите и 2 скилидки чесън режем на същите парчета.

Шпиковаме пилето внимателно.

Лукът режем на ситно и задушаваме в част от олиото и червения пипер.

Поставяме пилето в тава с останалото олио, а отгоре поливаме със задушения лук.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до придобиването на коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: