Домашно пълнено прасенце

12/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"В един идеален свят това пълнено прасенце вече щеше да се пече във фурната "
Приготвяне60 мин.
Готвене180 мин.
Общо240 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 826
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещяваме 2 с.л. мас или масло в тиган и в него запържваме нарязан на ситно лук. Прибавяме сол, половин лъжица червен пипер, наситнения магданоз, разбъркваме и добавяме чаша ориз. Отново разбъркваме и оставяме да се позапържи.

Изливаме чаша и половина гореща вода, в която сме размили 1 с.л. доматено пюре и варим докато водата се изпари. Сваряваме и нарязваме черния дроб и го прибавяме към ориза. Сипваме и измитите стафиди, смесваме всичко много добре и сваляме тигана от котлона.

С така приготвената плънка напълваме прасенцето, заливаме вътрешността му с кафена чаша топла вода и зашиваме отвора.

Намазваме отвън с масло и червен пипер, сипваме в тавичката 2 -3 чаши вода с 1 с.л. размито доматено пюре и печем в умерена фурна на 180 градуса, като от време на време поливаме със соса от тавичката.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!