Домашна бадемова торта

15/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 816
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме жълтъците със захарта до побеляване. Прибавяме бадемите, галетата, канелата и бакпулвера.

Разбиваме белтъците на сняг и внимателно ги прибавяме към другата смес. Намазваме с масло и набрашняваме формата за торта и изсипваме сместа в нея. Печем в гореща затоплена фурна на 200 градуса.

За глазурата:
Разбиваме белтъка на сняг като постепенно сипваме 1 с.л. пудра захар. Прибавяме лимоновия сок.

Отделно стопяваме на водна баня шоколада прибавяме маслото и останалата захар и разбъркваме в една посока докато сместа стане на пяна. Намазваме върху изстиналия блат.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар