Супа от леща с тиква

19/11/2015
Анонимен
отАнонименНовак6
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо408
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвяме лещата, като я измиваме в гевгир под течаща вода и я оставяме настрана за по-късно. Нарязваме лука на кубчета, а чесъна - на дребно. Тиквата се разрязва на две половини, като долната запазваме в сравнително цял вид, а вътрешността издълбаваме с лъжица.

Горната половина се обелва и нарязва на дребни кубчета. В тенджера загряваме олиото, към него прибавяме маслото и сотираме лука, чесъна и тиквата.

Готвим, докато лукът стане прозрачен, а тиквата покафенее леко. Тогава добавяме 8-те чаши бульон а в тях изсипваме лещата заедно с всички подправки. Намаляваме котлона и оставяме да покъкри 20-25 мин.

Оранжевата леща се приготвя доста бързо, така че след 25 мин. изключваме котлона и пасираме сместа до желаната консистенция.

След като пасираме супата, добавяме сметаната и разбъркваме добре. Поднасяме топлата супа в запазената долна част на тиквата, която предварително сме запекли за 20 минути на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ирина Андреева Jolie
Не съм приготвяла червена леща,но за комбинацоята на леща и тиква съм чела доста рецепти.Имам около 500гр. Купена червена леща и е време да вкезе в употреба,докато все още има тикви :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв