Китайска люто-кисела супа

22/11/2015
"Една супа, която е предизвикателство за сетивата "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 073
  • Преглеждания за месеца141
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • гъби - 100 г сухи китайски
  • тофу - 200 г твърдо
  • бамбук - 1/2 ч.ч. бамбукови връхчета от консерва
  • бульон - 4 ч.ч. пилешки/зеленчуков
  • сол - 1 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • бял пипер - 1/4 ч.л.
  • чили - 1/2 ч.л. пипер
  • оризов оцет - 2 с.л.
  • нишесте - 2 с.л. царевично, разбъркано с 3 с.л. вода
  • яйца - 1 бр., разбито
  • сусамово олио - 2 ч.л.
  • зелен лук - 2 стръка, нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първото нещо, което трябва да направим, е да накиснем гъбките във вода. След като поседят 30 мин. в тенджера, сипваме бульона, солта, соевия сос, водата от гъбите и нарязаните на ивички гъби и бамбук.

Варим на силен котлон, докато заври, и след като заври намаляваме котлона.

Добавяме белия пипер, чилито, оцета и тофуто и оставяме пак да заври.

Прибавяме разтвореното нишесте с бъркане, после разбитото яйце, като загребваме с малка лъжичка и правим "парцали".

Изключваме котлона и добавяме сусамовото олио и зеления лук.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар