Класическо тесто за еклери

13/11/2015
Криси Черникова
отКриси ЧерниковаДарт Вейдър16275843
"Искате ли и вашите еклери да бухнат така? Вижте тайната"
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо117 755
  • Преглеждания за месеца255
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка на котлона се слага вода /около 1 ч.ч./. Щом заври към нея се добавя стопеното краве масло. Бърка се и на тънка струя се влага брашното.

Бъркането продължава на слаб огън, докато се получи гъста каша. Отстранява се от огъня, за да се поохлади. След това постепенно се добавят яйцата и отново имаме старателно бъркане.

От така добитото тестото се взема с голяма лъжица и се поставя върху хартия за печене, разположена в тава. Печем еклерите до готовност и след това пълним с шприц или по удобен за нас начин с желаната плънка.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
06.05.2016 09:47
Е тези на снимката като ги гледам хич не са правени с лъжицата?
39
1

Виж всички коментари или напиши такъв