Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с лимец и пияни дюли

Чийзкейк с лимец и пияни дюли

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Чийзкейк с лимец и пияни дюли
Снимка: Севда Андреева
1 / 4
13/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • За основата
  • овесени ядки - 1 ч.ч.
  • брашно от лимец - 1/2 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч., смлени
  • масло - 125 г
  • мед - 2 с.л.
  • стевия - 1 ч.л. течна
  • уиски - 50 мл ликьор
  • За средата
  • дюли - 3 бр. големи, ситно настъргани
  • мед - 3 с.л.
  • уиски - 50 мл ликьор
  • канела - на вкус
  • За крема
  • кисело мляко - 1 ч.ч. цедено
  • фурми - 6 бр. големи, пасирани
  • черен шоколад - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За основата:

Овесените ядки се накисват в малко вода и ликьора за поне 1 час. Добавят се медът, орехите и разтопеното масло. Смесват се хубаво и се разстилат в тава пръстен, с хартия за печене на дъното. Оставя се в хладилник докато стегне.

За средата:

Настърганите дюли стоят накиснати в ликьора и меда. Разбърква се поне няколко пъти. Когато основата стегне, към дюлите се добавя канелата и се изсипва върху основата.

За крема:

Фурмите се накисват във вода за 20-30 мин. и се пасират. Добавят се съм изцеденото мляко. Кремът се намазва върху дюлите. По желание отгоре се настъргва черен шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

hristina.k.
hristina.k.
с брашното от лимец какво се прави, кога се добавя и как се обработва
07.04.2016 12:21
3