Домашен крушов сладкиш

19/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 457
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • бутер тесто – 1 опаковка
  • круши – 750 гр.
  • яйца – 3 бр.
  • захар – 200 гр.
  • брашно – 2 с.л.
  • сметана – 2 с.л.
  • За украса и сиропа
  • круши – 6 бр.
  • вода - ½ литър
  • захар – 150 гр.
  • лимони - 1 бр.
  • желе – 2 с.л. плодово
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Покриваме дъното на тавичка за печене с ½ от бутер тестото.
Обелваме почистваме и нарязваме на ивици крушите и ги подреждаме върху тестото.

В купа разбиваме яйцата и захарта, прибавяме брашното и сметаната. Изсипваме тази смес върху крушите и разпределяме равномерно.

Покриваме с останалата половина от бутер тесто. Намазваме с разбит жълтък и с върха на ножа правим два три разреза, за да излиза парата при печенето.

Печем на 200 градуса в топла фурна в продължение на 30 минути.
Когато изстине, нарязваме на квадрати.

За украса и сиропa: Обелваме крушите, като запазваме дръжките.
От водата, захарта и сока на изцедения лимон приготвяме сироп и в него сваряваме крушите на умерен огън.

Щом омекнат, ги изваждаме и отрязваме дъното, така че да стоят изправени.

Затопляме желето и ги заливаме. Подреждаме ти преди сервиране върху готовия сладкиш.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар