Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Джили с гауда, червени чушки и артишок

Джили с гауда, червени чушки и артишок

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167383131623
Джили с гауда, червени чушки и артишок1 / 2
10/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • джили - 500 г
  • чушки - 4 бр. печен пипер
  • гауда - 150 г
  • артишок - 1/2 ч.ч. сърцевина
  • за дресинга
  • майонеза - 1/2 ч.ч.
  • зехтин - 1/4 ч.ч.
  • чесън - 3 скилидки
  • оцет - 2 ч.л. винен
  • сос - 1 ч.л. Адобо
  • мед - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • босилек
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват в тенджера с подсолена вода. Изплакват се и се отцеждат от водата.

Приготвя се дресинг от майонеза, зехтин, счукан чесън, оцет, сос Адобо, мед, сол, черен пипер, босилек, мащерка.

В купа се слагат макароните, нарязаната гауда, нарязаните на дребно чушки и артишокът.

Полива се с дресинга и се оставя да престои 30 минути, след което се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора  Иванова Каменова
Теодора Иванова Каменова
явно макароните
12.05.2017 13:31
1
1
Покажи всички подкоментари
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Здравейте. Може ли някой да ми каже какво е джили? Благодаря :)
12.05.2017 13:27