Домашен пълнен шаран

20/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
"Майсторско изпълнение - домашен пълнен шаран с влудяващ вкус и аромат "
Приготвяне20 мин.
Готвене110 мин.
Общо130 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 166
  • Преглеждания за месеца1949
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • шаран – 1 бр.
  • орехи – ½ ч.ч.
  • олио – 100 мл.
  • лук – 500 гр.
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • черен пипер – 4 зърна
  • сол - на вкус
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно лука и го изпържваме в олиото, докато омекне.

Прибавяме ситно нарязания магданоз, черния пипер и сол.

Изчистваме и измиваме шарана. Оставяме да престои в тенджера със студена вода, в която сме добавили и нарязания на кръгчета лимон за 2 часа.

С получената зеленчукова смес пълним шарана и го зашиваме. Намазваме с олио и печем на 180 градуса за час и половина.
подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар