Карфиол на фурна с пармезан

15/11/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 878
  • Преглеждания за месеца265
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се измива и се нарязва на филии. Лукът се реже на осминки, чесънът се обелва. В тава, намазана с мазнина, се слага нарязаният карфиол, лукът и чесънът.

Поливат се със зехтина. Поръсват се със сол, мащерка и черен пипер. Пече се 15 минути в загрята на 200 градуса фурна.

Поръсва се с пармезан и се пече още няколко минути, докато пармезанът се разтопи. Сервира се веднага, може да се добавя към различни видове паста или да се сервира като предястие.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар