Вермичели с песто от тиквички

16/11/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо644
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата Вермичели се сварява във вода с половината сол. Отцеждат се. Тиквичките се обелват, нарязват се на ситно и се бланшират за 2 минути в гореща вода и се отцеждат.

Кедровите ядки се счукват и се смесват с тиквичките. Пасират се. Добавя се нарязаният на ситно чесън и сместа се пасира отново.

Босилекът и копърът се нарязват на ситно и се добавят към сместа с тиквичките. Пасират се и се добавя по малко от зехтина, докато сосът песто стане гъст.

Добавя се останалата сол, разбърква се и се смесва със сварената паста. Сервира се, като всяка порция се поръсва с пармезан.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!