Домашна желирана торта

28/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 747
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват с пудрата захар и солта. Към тях се прибавят разбитите на сняг белтъци, брашното, пресято с бакпулвера и 1 ванилия.

Сместа се разбърква добре и се изсипва в намазана с масло и поръсена с брашно форма и се пече до златисто в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 мин.

Изпеченият блат се изважда от формата се оставя да изстине. Желатинът се разтваря в сока от компота /повече от 2 ч.ч./ и към тях се прибавя кристалната захар.

Ароматизира се с втората ванилия и сместа се загрява на огън при непрекъснато бъркане докато заври.

Във формата, в която е изпечен блата, след измиването, подсушаването и намазването и с мазнина се изсипва част от сместа с желатина /около 1 см/.

Формата се оставя да се охлади в хладилник докато стегне. Отгоре се нареждат плодовете от компота и се залива с останалата част от компота.

Отново се оставя да стегне в хладилника. Накрая върху желираната смес се поставя блата и тортата. Съхранява се в хладилника. 1 час преди сервиране се обръща в чиния.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Люси
Люси
30.11.2015 20:00
лесна торта, подходяща за деца
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв