Торта Рококо

16/11/2015
Севда Андрееваот Севда АндрееваМастър Шеф / Автор
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 433
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг2 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • галета - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • орехи - 1 с.л.
  • какао - 1 ч.л.
  • бонбони - 1 пакетче желирани (100 г)
  • За крема
  • прясно мляко - 500 мл.
  • брашно - 4 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • масло - 150 гр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • ванилии - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците и захарта се разбиват до побеляване. Прибавят се брашното, ореховите ядки, какаото.

Разбърква се и към тестото се прибавят разбитите на сняг белтъци. Сместа се разбърква отдолу нагоре с дървена шпатула.

Пече се в тава, намазана с масло и поръсена с галета, на слаба фурна до зачервяване. Изпеченият и студен блат се разрязва през средата.

За крема млякото се вари със захарта. Към него се прибавя постепенно брашното, докато се сгъсти кремът.

Охлажда се и се смесва с разбитите на крем масло и пудра захар /бити 30 минути/. Кремът се намазва между блатовете и отгоре на тортата.

Украсява се с желирани бонбони.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар