Торта Рококо

16/11/2015
Севда Андрееваот Севда АндрееваМастър Шеф / Автор
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 528
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците и захарта се разбиват до побеляване. Прибавят се брашното, ореховите ядки, какаото.

Разбърква се и към тестото се прибавят разбитите на сняг белтъци. Сместа се разбърква отдолу нагоре с дървена шпатула.

Пече се в тава, намазана с масло и поръсена с галета, на слаба фурна до зачервяване. Изпеченият и студен блат се разрязва през средата.

За крема млякото се вари със захарта. Към него се прибавя постепенно брашното, докато се сгъсти кремът.

Охлажда се и се смесва с разбитите на крем масло и пудра захар /бити 30 минути/. Кремът се намазва между блатовете и отгоре на тортата.

Украсява се с желирани бонбони.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар