Домашни шоколадови бисквити

16/11/2015
Севда Андрееваот Севда АндрееваМастър Шеф / Автор
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции50
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 836
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • олио - ½ ч.ч.
  • шоколад - 100 г разтопен
  • захар - 2 ч.ч.
  • ванилии - 2 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Олиото, разтопеният шоколад и захарта се смесват.
Към тях се прибавят едно по едно яйцата, като се разбъркват непрекъснато.

Добавят се и брашното, пресято с бакпулвера, ванилиите и щипката сол.

Сместа се покрива със стреч фолио и се оставя в хладилника за 4-5 часа.

От тестото се взима с лъжичка и се овалва в пудрата захар.
Така приготвените топчета се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна, в тава намазана с мазнина, за 10-15 мин.
подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

anomimen
anomimen
17.02.2016 17:30
super i to naistina super
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв